lorem ipsum dolor sit
lorem ipsum dolor sit
lorem ipsum dolor sit
lorem ipsum dolor sit
lorem ipsum dolor sit
lorem ipsum dolor sit
lorem ipsum dolor sit
lorem ipsum dolor sit
lorem ipsum dolor sit
lorem ipsum dolor sit
lorem ipsum dolor sit
lorem ipsum dolor sit
lorem ipsum dolor sit
lorem ipsum dolor sit
lorem ipsum dolor sit

1.Gün

Gaziantep - Zeugma Mozaik Müzesi - Çingene Kızı Mozaiği ve Ailesi - Bey Mahallesi - Antep (Ayıntab) Kalesi -Tarihi Çarşılar - Tahmis Kahvesi

Sabah saat 04:20'de İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda buluşuyoruz. Sun Express Havayollarının XQ 9128 sefer sayılı uçuşu  ile saat 06:20 ‘de Gaziantep’e hareket edecek olan uçağımıza biniş işlemlerimizi sonlandırıyor ve Gaziantep’e doğru hareket ediyoruz. Saat 08:00’de Gaziantep’e iniyoruz. Gaziantep Havaalanı'nda bizi bekleyen otobüslerimiz ile buluşuyoruz. Serbest şekilde kahvaltımızı yaptıktan sonra Birecik barajının suları altında kalan Nizip’in Belkıs köyünde çıkarılan mozaiklerin sergilendiği, mozaik literatüründeki sıralamayı değiştiren, 60 yılı aşkın bir süredir yurt dışında bulunan ve 8 Aralık 2018 tarihi itibariyle yuvasına, yani Gaziantep’e dönen Çingene Kızı mozaiğinin, bir başka deyişle “ailesi” olarak adlandırabileceğimiz eksik parçalarını da görebileceğimiz Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi’ni ziyaret ediyoruz. Rehberimizin anlatımlarıyla yapacağımız gezimizin ardından Gaziantep’in geleneksel mimarisinin kısmen de olsa korunduğu, en eski mahallelerinden biri olan, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün nüfusa kayıtlı olduğu Bey Mahallesine gidiyoruz. Eski taş ve ahşap işlerinin en güzel örneklerini görebileceğimiz Antep evlerini bünyesinde barındıran sokakları gezerken tarihe tanıklık edeceğiz. Geçmişe dair yapacağımız bu gezi esnasında yorgunluğumuzu atmak için uğrayacağımız eski bir Ermeni konağında hem konağı fotoğraflarını alırken bir yandan da çaylarımızı yudumlayacağız. Kale-i Füsun ya da Kefen Kalesi olarak adlandırılan Gaziantep (Ayıntap) kalesinin panoramik olarak görüp fotoğrafını çektikten sonra tarihi çarşılarda gezimize başlıyoruz. Öğle yemeği molasının ardından tarihin içinde bakır sesleri ile teknolojiye direnen Bakırcılar Çarşısı'ndan geçerek Almacı pazarını ve Zincirli Bedesten'i görüp 17.yüzyılda Tekke Camii Külliye binası içine kahve-kütüphane olarak kullanılan günümüzde Tahmis Kahvesi olarak anılan mekânda sütlü menengiç kahvelerimizi içerek kısa bir mola ile serbest zaman veriyoruz. Vereceğimiz serbest zamanda dileyen misafirlerimiz alışveriş yapabilirler. Serbest zaman sonrasında otelimize yerleşiyor ve dinleniyoruz.

2.Gün

Fırat Nehri - Birecik - Kelaynak Kuşları - Şanlıurfa - Harran - Konik Kubbeli Evler - Balıklı Göl - Eyüp Peygamber’in Makamı - Hz.İbrahim’in Doğduğu Mağara - Mevlid-İ Halil Camii - Dergâh - Kapalı Çarşı - Gümrükhan - Sıra Gecesi

Sabah otelimizde aldığımız kahvaltı sonrasında Birecik'e hareket ediyoruz. Nesli tükenmekte olan Kelaynak kuşlarının koruma altına alındığı doğal yaşam çiftliğinde bu kuşları görme ve fotoğraflama fırsatı buluyoruz. Birecik ziyaretimizin ardından Antik dönemin Edessa Krallığı, Hz. İbrahim’in doğduğuna inanılan ve tarihi değiştiren, ezberbozan, 12 bin yıllık geçmişiyle gizem dolu Göbeklitepe’yi barındıran Şanlıurfa’ya gitmek üzere yola çıkıyoruz. İlk durağımız Eyyübiye mahallesinde bulunan ve sabrın timsali olarak kabul edilen peygamber Hz. Eyyub’un çile çektiği mağara olacak. Rehberimizin anlatımı sonrasında vereceğimiz kısa serbest zamanın ardından Şanlıurfa merkeze 45 km mesafede bulunan etimolojik yapısı itibariyle eski uygarlıklarda "yolların kavuştuğu yer”, "kavşak” anlamına gelen Harran’a gidiyoruz. Dünya’da sadece 3 bölgede bulunan konik kubbeli evleri ile koruma altına alınmış olan Harran’da; Ulu Cami kalıntılarını, şehir surlarını, kaleyi, geleneksel Harran evlerini görüp bir tanesine misafir oluyoruz. Öğle yemeğimizin ardından Balıklı Göl (Hali-ül Rahman Gölü) ve Camii, Ayn-ı Zeliha Gölü, İbrahim Peygamber’in Makamı, İbrahim Peygamber’in ateşe atıldığı yer, Rızvaniye Camii, Mevlid-i Halil Camii'yi ziyaret edip; Kapalı Çarşı, kilimciler, isotçular, demirciler, bakırcılar çarşıları ve Gümrük Han’da alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Rehberimizin belirteceği saatte ve noktada buluştuktan sonra otele yerleşiyoruz. Oteldeki akşam yemeğimizin ardından sıra gecesinde yöresel müzikler eşliğinde eğlencenin tadını çıkarıyoruz. Konaklama otelimizde.

3. Gün

Göbekli Tepe – Halfeti – Tekne Turu

Otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından 1 Temmuz 2018 tarihinde Unesco Tarihsel Miras Listesine alınan Şanlıurfa'nın merkez Haliliye ilçesinin, kent merkezine 18 kilometre mesafedeki Örencik mahallesi yakınlarında ilk kez 1963 yılında tarlasını karasabanla sürerken bulduğu oymalı taşı müzeye götüren bir çiftçinin sayesinde bulunan, İstanbul ve Chicago üniversitelerinden araştırmacıların yüzey çalışmaları sırasında fark edilen ören yerindeki kazıların 50 yılı aşkın süredir devam ettiği Göbeklitepe’ye gidiyoruz. Alman Arkeoloji Enstitüsü ve Şanlıurfa Müzesince 1995'ten beri ortaklaşa yürütülen çalışmalarda, Neolitik döneme ait, boyları 3-6 metre, ağırlıkları da 40-60 ton olan, yabani hayvan figürlü "T" biçimli dikili taşlar bulunduğu, tarihin yeniden yazıldığı bu gizemli dünyada kaybolacağız. Anlatımlar sonrasında sakin şehir (citta slow), karagül diyarı Halfeti’ye gidiyoruz. Öğle yemeğimizi Halfeti’de su üstündeki tesiste alıyoruz. Öğle yemeğimizin ardından sular altında kalmış Halfeti'de Fırat Nehri'nin kenarında bizi bekleyen teknemiz ile güzel bir yolculuğa çıkıyoruz. Tekne turumuzda eski bir yerleşim birimi olan Rum Kale’nin kalıntılarını görme fırsatı bulacağız. Tekne turumuzun ardından Halfeti’ye geri dönüyor ve serbest zaman veriyoruz. Serbest zamanımızın ardından Gaziantep’e doğru yola çıkıyoruz. Saat 22:25'de Sun Express Havayolları'nın XQ 9229 sefer sayılı uçağı ile İzmir‘e hareket ediyoruz ve 00:15 ‘te İzmir’e varıyoruz. Siz değerli misafirlerimizle bir başka ARYUM turunda buluşmak dileğiyle vedalaşıyoruz.

 

Fiyata Dahil Olan Hizmetler

  • Sun Express Havayolları ile İzmir -Gaziantep - İzmir gidiş dönüş uçak biletleri
  • 5* Hotelde 2 gece konaklama
  • Otelde alınan sabah kahvaltısı (2) 
  • Programda belirtilen tüm turlar ve geziler
  • Aryum Tur profesyonel türkçe rehberlik hizmeti
  • Seyahat Sigortası
  • Havalanı vergileri

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

  • İlk gün yolda alacağımız sabah kahvaltısı
  • Tüm öğle yemekleri
  • Tüm içecekler
  • Müze, ören yeri, Milli Park giriş ücretleri
  • Otelde yer alan mini bar ve ekstra harcamalar
  • Halfeti tekne turu